William Henry Hudson

William Henry Hudson s-a născut la 4 august 1841 în Argentina, din părinţi de origine anglo-americană. Prima casă a familiei, estancia tatălui său din pampasul argentinian, a reprezentat locul din care tânărul aventurier avea să pornească în numeroase incursiuni în inima ţinutului său natal. Şi-a petrecut tinereţea studiind flora şi fauna şi observând cu acelaşi interes dramele naturale şi umane ale unui teritoriu încă sălbatic. A străbătut călare Brazilia, Uruguayul şi Patagonia, aducând cu sine o ului toare colecţie de specimen rare. A scris lucrări remarcabile despre călătoriile şi observaţiile sale, câştigând ca ornitolog respectul ilustrului Darwin.

După moartea părinţilor a emigrat la Londra, purtând permanent în suflet Argentina copilăriei sale. Opera de tinereţe cuprinde nu doar lucrări de ornitologie, cum ar fi Argentine Ornitology (1888–1899), The Naturalist in La Plata (1892) sau British Birds (1895), ci şi romane a căror acţiune se desfăşoară în ţinuturile Americii de Sud, ilustrând profunda sa fascinaţie pentru natură: El Ombú (1892) şi Palatele verzi (1904). 

A scris mai multe volume dedicate Angliei rurale: A Foot in England (1909), A Sheperd’s Life (1910), A Hind in Richmond Park (1922). Lucrarea sa autobio grafică, Far Away and Long Ago (1918), reprezintă o reîn toar cere la splendorile pampasului argentinian descoperite în copilărie. A murit la 18 august 1922, la Londra, şi, în onoarea sa, două specii de păsări îi poartă numele.

Produse pe pagină:
Sortare după: