Virginie Despentes

Celebră astăzi, scriitoarea în vârstă de 36 de ani – căreia îi place să scrie prin baruri – a debutat în urmă cu zece ani, chiar cu acest roman. Catalogată de unii drept fantezie punk, cartea a stat la baza unui film produs în Marea Britanie şi interzis în Franţa. Cuplul protagonist, format de două prostituate, vă poate aminti de Quentin Tarantino, iar limbajul colorat, mai puţin violent decât o spune titlul, descinde din tradiţia literară franceză marcată de Louis-Ferdinand Céline şi Louis Calaferte.
Roman-hit, Trage-mi-o e făcut parcă pentru topurile zilelor noastre: ceea ce contează este să fii măcar o dată pe locul I. Lucru demonstrat din plin prin tiraj, vânzări, reacţii!
Virginie Despentes a marcat în literatura franceză apariţia unei noi generaţii. Ea provine din aşa-numita cultură populară, începând să scrie romane de-abia după ce a exercitat diverse alte meserii, mai mult sau mai puţin convenţionale: maseuză, casieriţă, dansatoare într-un club de strip-tease, cronicară la o revistă pornografică. "Trage-mi-o" a devenit rapid o bombă a mediului literar, mai ales după ce autoarea a fost invitată de celebrul Bernard Pivot în emisiunea sa culturală, Nulle part ailleurs.
A mai scris: "Les chiennes savantes" (1996), "Mordre au travers" (1999), "Les Jolies choses" (care a obţinut Prix de Flore în 1998 şi Prix Saint-Valentin în 1999),"Teen spirit" (2002), "Bye-bye Blondie" (2004).

Produse pe pagină:
Sortare după: