Cory Doctorow

Cory Doctorow s-a născut în Toronto, în 1971, şi este blogger, jurnalist şi scriitor canadian. A crescut într-o familie de activişti evrei şi s-a implicat încă de la o vârstă fragedă în campaniile pentru dezarmare nucleară şi manifestările Greenpeace. A absolvit liceul la SEED Alternative School din Toronto şi a frecventat patru universităţi, abandonând de fiecare dată studiile. 

În 1999 a fondat compania de software peer-to-peer Opencola, achiziţionată în 2003 de Open Text Corporation. Apoi s-a mutat la Londra, unde a fost coordonatorul operaţiunilor europene ale Electronic Frontiers Foundation, ajutând la înfiinţarea Open Rights Group. În ianuarie 2006, a renunţat la funcţia sa, dedicându-se în totalitate scrisului.

Primul său volum, Down and Out in The Magic Kingdom (2003), şi prima carte publicată sub licenţă Creative Commons (care oferă dreptul de a distribui opera în scopuri noncomerciale), a obţinut, alături de nominalizarea la premiile Nebula, Premiul Locus pentru cel mai bun roman de debut. În 2004, a publicat antologia de povestiri A Place So Foreign and Eight More, recompensată cu Premiul Sunburst. Fratele cel mic, al patrulea său roman, a fost lansat în 2008, de asemenea sub licenţă de tip Creative Commons. Distribuit în mod gratuit în formă electronică, volumul s-a bucurat de o primire mai mult decât entuziastă: a devenint bestseller internaţional şi a primit premiile Prometheus, John W. Campbell şi White Pine Award, fiind finalist al Premiului Hugo. 

În prezent, Doctorow este coeditor al revistei online Boing Boing şi scrie articole despre tehnică, internet şi drepturi de autor pentru Make, Information Week, The Guardian şi Locus.

Produse pe pagină:
Sortare după: