Alice Nastase

Aurora Liiceanu este doctor in psihologie, scriitor si senior-editor al revistei Tango. Lucrarile si articolele sale abordeaza diverse aspecte ale socialului sau ale psihicului uman intr-un stil inconfundabil, foarte documentat, dar accesibil, plin de umor si de profunzime si intotdeauna captivant.

"Nimic din psihologie nu mi se pare neinteresant", spune Aurora Liiceanu. "Si, totusi, exista unele subiecte fascinante fata de care am o slabiciune deosebita. Unul dintre acestea este domeniul relatiilor interpersonale, adica lumea relatiei dintre noi si altii: o lume plina de incertitudini, ambiguitati, frumuseti si dezamagiri, o lume in care cu greu poti fi liber si totusi atit de legat de cineva.

Exista relatii interpersonale intime, puternice si adanci, din care ne tragem puterea de a exista, dar, uneori, si durerea de a fi neintelesi. Si de aici se naste splendoarea lor. Exista atatea iubiri, cati oameni sunt sau vor fi, si chiar mai mult, atatea iubiri, cat de multe versiuni ale noastre exista, in timpi diferiti”.

Alice Nastase a studiat filologia si psihologia. Este jurnalist, creator al conceptului revistei Tango, pe care o conduce. S-a remarcat prin articolele scrise cu sensibilitate si onestitate, prin curajul marturisirii profunde, prin felul indraznet si naiv in care vorbeste despre cautarea iubirii.

"Cred ca Graalul lumii noastre este iubirea implinita, fericita, completa. Uneori ni se pare ca am gasit ce cautam, dar intelegem curand ca nu e ceea ce speram. Am dat doar peste un pocal din care am baut apa sau otrava.

Dar am baut cu nesat, pentru ca ne era sete nebuna de dragoste. Demersul e cumplit de anevoios. Sanse sa reziste marilor incercari si marilor intrebari ale cautarii nu au decat cei curajosi, cei puternici, cei valorosi."

Produse pe pagină:
Sortare după: